Om Bakkegaard

Nedenfor kan du læse lidt om gårdens historie.

Om Bakkegaard Svineproduktion

Bakkegaard Svineproduktion er beliggende lidt uden for Korsør i byen Tjæreby, hvor vi på hjemmeadressen har vores sohold og moderdyr. Vi har altid haft grise på gården, hvor vi pt. sælger til 5 danske aftagere.

Bakkegaard er en familieejendom, som har været i familien i over 50 år. Siden 1966 har vi kørt svineproduktion og landbrug på gården, hvor Michael Lundgaard Nielsen overtog driften af gården efter sin far i 2001. Han har dermed hele sit liv beskæftiget sig inden for branchen med svineproduktion og landbrug. Vi har 3. generation klar i kulissen, nemlig sønnen Mads, som forventes at træde til inden for en kort årrække.

I dag beskæftiger Bakkegaard 7 mand i svineproduktionen og 3 mand i marken. 

Produktion i Korsør

Gården ligger i den lille by Tjæreby lidt uden for Korsør. På gården har vi vores sohold, mens vi 12 km væk har vores slagtestald. Derudover har vi en tredje stald til karantæne. 

40.000 smågrise

Vi laver ca. 40.000 smågrise om året bestående af en størrelse på 30 kg. Gården har den højeste sundhedsstatus inden for svineproduktion og har grise dokumenteret frie for SPF-sygdomme. 

Blå SPF-status

SPF-status fortæller om en svinebesætnings sundhedsstatus og er ét af verdens mest stramme systemer med regler for bl.a. smittebeskyttelse og transport af grise.

Fokus på god sundhed

Siden vi begyndte at holde svineproduktion og landbrug, har vi gennem tiden stille og roligt udbygget ejendommen med hensyn til både jord og grise. I 2020 øgede vi produktionen til 1.200 søer, og vi har i dag den størrelse på gården, vi gerne vil have. 

Vores grise går i nye eller nyrenoverede stalde med masser af plads, så grisene har gode forhold. Vi sørger altid for at opretholde et godt staldklima for grisene, og vi har den højeste sundhedsstatus inden for svineproduktion – den såkaldte blå SPF – som står for “Specific Pathogen Free” (fri for specifikke smitstoffer) og fortæller om en svinebesætnings sundhedsstatus.

Vores svineproduktion

På Bakkegaard beskæftiger vi os med to dele: Landbrug og svineproduktion.

Vi har altid haft grise på gården, og vi har mange års erfaring med korrekt sohold i forhold til det danske SPF-systems stramme regler for smittebeskyttelse, sundhedskontrol og transport af grise mellem besætningerne.

Kontakt os for mere information

Du er velkommen til at kontakte Bakkegaard Svineproduktion, hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger om vores svineproduktion og landbrug. Vi ser frem til din henvendelse.